Ouders & Coach

Het (hulp)signaal dat het kind of tiener afgeeft is voor ouders een uitdaging om te begrijpen en daarop adequaat te reageren. Uit onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut blijkt dat ruim een kwart van de ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar zich zorgen maakt over de opvoeding, over het gedrag of de ontwikkeling van hun kinderen. Een kindercoach kan de ouders adviseren en begeleiden bij dit soort vraagstukken.

Ouders kunnen een coach inschakelen als ze zelf ondersteuning, advies of begeleiding nodig hebben. Ouders komen ook in aanraking met een coach als hun kind van een coach ondersteuning en begeleiding krijgt. Hierdoor openen zich de kind-vraagstukken en van daaruit kan ook begeleiding van ouders ontstaan. Het kan gaan om ouders van kinderen waar het onderling niet lekker loopt. Of ouders van kinderen die bij de opvoeding begeleiding krijgen. Ouders die hun kind even niet begrijpen of er moeilijk contact mee krijgen. Of je kind is angstig, boos, verdrietig, onzeker of moeilijk te bereiken. Door met je kind of tiener mee te bewegen, tijdens het proces van kindercoaching, draag je bij aan een opener kind en een opener onderlinge relatie. De ouder hoeft er dus niet alleen voor te staan.

Ik vind het een uitdaging om kinderen en tieners te begeleiden bij het vinden en opbouwen van zelfvertrouwen, identiteit en de talenten en passie daadwerkelijk te omarmen. Met andere woorden, om ze vol levenslust te zien leven, op hun eigen wijze met hun eigen wijsheid. Om kinderen en tieners vanuit hun verlangen en innerlijke vrijheid te zien handelen, voelen, denken en groeien. Daarbij spelen de ouders een cruciale rol.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken?