Wat is PMA coaching?

Progressive Mental Alignment

Met PMA-coaching haal jij zelf de oorzaken weg van jouw klachten. PMA is de afkorting van Progressive Mental Alignment, een coaching methode ontwikkeld door Joop Korthuis (thans wonend en werkend in de USA). PMA is de methode die jou snel inzicht geeft in het ontstaan van jouw klachten en jouw blokkades. Dat inzicht geeft jou de route om snel te herstellen. Je wordt de betere versie van jezelf en je krijgt weer de regie over je leven. Wij als mensen danken dit herstellend vermogen aan de werking van ons brein, dat geldt dus ook voor jouw brein. Je hoeft geen maandenlange coaching te ondergaan. Vaak zijn tussen de 3 – 7 sessies van 2 uur toereikend. Het mooie van PMA is dat het de oorzaak van jouw klachten wegneemt. Dus bij een geslaagde coaching is er geen sprake van terugval-risico. Het enige wat jij hoeft te doen is met vertrouwen jezelf laten interviewen en je over te geven aan de inzichten, gevoelens en opluchting die je gaat ervaren. Je hoeft dus geen maandenlange coaching te ondergaan. PMA is uiterst doelgericht en praktisch.

Ik weet uit eigen ervaring dat iedereen dit kan, jij ook. Ik ben inmiddels gespecialiseerd PMA-coach en begeleider voor mensen met klachten van bijvoorbeeld stress, burn-out, angst en gebrek aan zelfvertrouwen. In mijn werk als coach staan de woorden ‘veiligheid, verbinding, vertrouwen en zelfontplooiing’ centraal. Met deze basis creëren we samen de sfeer om open naar je hulpvraag en de aanpak ervan te kijken. Het enige wat jij moet meebrengen is jouw ware nieuwsgierigheid en motivatie, jouw wil om je klachten aan te pakken.

PMA en de werking van jouw onderbewuste brein

Het onderbewuste deel van jouw brein slaat alles op. Veel meer dan jouw bewuste brein. Zolang het ervaringen zijn die je emotioneel aankunt, dan gaat het wel goed. Het gaat om de ervaringen die te pijnlijk of te angstig zijn geweest. Van die momenten die zo’n gevoel van paniek of controle-verlies bij jou hebben veroorzaakt. Dit soort momenten worden dan verkeerd opgeslagen in je brein. Het zijn nare ervaringen die zich voor jou verborgen houden in jouw onderbewuste brein. Daarom kun jij je die ervaring niet zomaar herinneren.

Tijdens een PMA sessie volgen we de regels en werkwijze van het onderbewuste brein. Daardoor zijn we in staat om de inhoud van verkeerd opgeslagen ervaringen te openbaren. Zodra jij je bewust wordt van de inhoud van die ervaringen worden de negatieve gevoelens er voor altijd vanaf gehaald. Dit gebeurt automatisch en in een fractie van een seconde. PMA is dus op deze wijze een bijzondere methode omdat het de oorzaak van jouw klachten wegneemt, voor altijd.