Wie ben ik?

Ik ben Pépé Sikking (geboren in 1963) gediplomeerd kinder- en volwassenen coach. Daarnaast ben ik moeder van twee volwassen dochters en grootmoeder van een kleinzoon. Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van volwassenen, kinderen en ouders. In mijn werk als coach staan de woorden ‘verbinding en vertrouwen’ centraal. Met deze basis creëren we samen de veiligheid om open naar onszelf en naar de omgeving te kijken.

De eerlijkheid en onbevangenheid van kinderen hebben mij altijd verwonderd. Met veel enthousiasme heb ik daarom de opleiding tot kindercoach gevolgd. Omdat ouders onlosmakelijk zijn verbonden aan de vraagstukken die ik in deze kindercoaching tegenkwam, wilde ik mij graag hierin verder ontwikkelen. Met behulp van intuïtieve coaching kan ik ook ouders en andere volwassenen begeleiden. Intuïtieve coaching gaat uit van voelen en innerlijk verlangen, daarom is dit een mooie methode om naar jezelf te kijken en te luisteren naar je verlangens.

De meest recente aanvullende opleiding die ik volgde is Repairing Balance. Dit is een waardevolle toevoeging binnen mijn coaching praktijk, omdat hiermee de stap wordt gemaakt naar zelfcoaching. Repairing Balance helpt je om je eigen gevoelsbewegingen en je eigen overtuigingen, gedachten en strategieën inzichtelijk te maken, zodanig dat je optimale regie krijgt over je leven, je innerlijke vrijheid en je veerkracht herontdekt.

Mijn visie en werkwijze

Mijn visie is dat voor velen het dagelijks leven als een topsport is. Topsporters hebben recht op een coach, waarom dan niet voor alle kinderen, tieners en volwassenen die op zoektocht zijn naar ontwikkeling, balans en koers in hun leven? We willen ons tenslotte toch allemaal goed ontwikkelen en positief in het leven staan. Mijn motto als coach luidt; “voel het beste in jezelf, durf te leven en geniet”.

Mijn visie op balans in het leven omschrijf ik als volgt;
We zien om ons heen dat iedereen wel eens uit balans is. Vaak herstellen we met behulp van onze eigen veerkracht en hulpbronnen. Schiet de veerkracht tekort of hebben wij geen andere hulpbronnen dan kan onbalans ons leven gaan bepalen, met als gevolg verlies van kwaliteit van leven, stagnerende ontwikkeling, moeizaam lopende relaties (privé of op het werk) en heel veel energieverlies. Ook lichamelijke klachten kunnen zich voordoen.

Balans is een samenspel van positieve en negatieve gevoelsbewegingen. Ook ons denken, onze overtuigingen en dagelijkse overlevingsstrategieën spelen een rol. Als we onze eigen gevoelsbewegingen en overtuigingen herkennen en erkennen openen we de weg naar ontwikkeling en balans. Mijn coaching van tieners en volwassenen richt zich onder andere op het inzichtelijk maken van die gevoelsbewegingen. Waarheidsvinding en waarheidsbeleving staan daarbij centraal; alles mag er zijn!

Mijn opleidingen

Diverse opleidingen en de rode draad in mijn leven hebben mij gemaakt tot een kundig en enthousiaste coach met nieuwsgierigheid, kennis en ervaring.

Ik heb achtereenvolgens de volgende opleidingen gedaan:

  • Repairing Balance voor volwassenen en kinderen
  • Kindercoach opleiding (Sonnevelt)
  • Leerweg familie-opstellingen en rituelen (Wonder boven Wonder)
  • Intuïtief Coach opleiding (IMC mensontwikkeling)
  • Humanitas basistraining Maatje
  • Humanitas training omgaan met geweld
  • Trainingen i.v.m. werken met mensen met een beperking
  • Creatieve handenarbeid met kinderen en volwassenen
  • Muziek en beweging als ontwikkelingsinstrument voor kinderen
  • Quantum change; de vorm training

Ik zet altijd verschillende methodieken in die het beste passen bij mijn cliënt en bij de omstandigheden.